Preventie - assistente

 

Bij veel mensen is de 'preventie-assistente' nog niet bekend, maar toch wordt deze persoon al jaren in de tandartspraktijken ingezet.

Ook wij blijven niet stilzitten en willen u optimaal van dienst blijven. In onze praktijk zijn er inmiddels 2 preventie-assistentes aanwezig.

Het zijn voor u bekende gezichten, nl. Janny Kalsbeek en Mirjam van Slooten. Beiden hebben hun sporen al behoorlijk verdiend in onze praktijk. Door bijscholing hebben zowel Janny als Mirjam hun studie voor preventie-assistente afgerond.

 

Wat doet een preventie-assistente?

 

De preventie-assistente is een tandarts-assistente met een aanvullende opleiding. Ze richt zich op het voorkomen van tandheelkundige problemen zoals caries, gingivitis en parodontitis (ontstoken tandvlees en kaakbot). Het belang hiervan wordt vaak onderschat. Een preventie-assistente controleert de mondhygiene en de conditie van het tandvlees. Door duidelijke voorlichting, instructie en gebitsreiniging is het de bedoeling dat de gebitsgezondheid nog beter wordt en blijft. Als de tandarts signaleert dat uw mondhygiene niet helemaal optimaal is of wanneer er gebitsreiniging plaats moet vinden, kan hij u doorsturen naar de preventie-assistente. Wanneer er sprake is van parodontitis en/of wanneer er sprake is van een zeer uitgebreide gebitsreiniging, wordt de behandeling uitgevoerd door de mondhygienist.

Voor prijzen kunt u terecht onder het tabje 'tarieven'.

Contact

Telefoon 020 - 665 04 89
 

Tandartsenpraktijk aan de Hogeweg

Hogeweg 52
1098 CE Amsterdam
Telefoon:
020 - 665 04 89
tandartsen@praktijkhogeweg.nl
www.praktijkhogeweg.nl
Routebeschrijving >